Nathan Fake heeft vierde langspeler klaar

Na twee jaar zwoegen heeft de Britse producer Nathan Fake z’n writer’s block overwonnen en een vierde album klaargestoomd. Dat gaat ‘Providence’ heten en zal vanaf 10 maart in de rekken liggen dankzij Ninja Tune.

Naar eigen zeggen is het z’n meest persoonlijke en bijgevolg emotionele werk totnogtoe. Twee jaar lang was de producer niet in staat om muziek te schrijven. Na een doorbraak begin 2016 voelde hij zich dan ook herboren en schreef het album in zes maand tijd. Sindsdien voelt hij zich zowel een betere componist als een beter mens.

De albumtitel is een knipoog naar de Korg Prophecy-synth, maar is ook een verwijzing naar de voorzienigheid in het leven. In z’n persoonlijk leven doorging de producer een donkere periode, waarna de muziek hem terug op het rechte pad bracht.

Op dit album zal Nathan Fake voor de eerste maal vocalisten uitnodigen, waaronder Prurient (ofwel Vatican Shadow, de oprichter van Hospital Productions) en Raphaelle Standell-Preston van Braids. Die laatste verzorgt de teksten op eerste single RVK, waarvan je hieronder een 360° voorproefje krijgt.

Het album vooruitbestellen kan via ’s mans website. Op 30 april passeert Nathan Fake op de Bozar Night in Brussel.

2 februari 2017
Ben Moens