Nas keert terug met Ultra Black

Ultra Black dient meteen ook als leadsingle voor het nieuwe album ‘King's Disease’, dat uitkomt op 21 augustus.

Nasir Jones, The King of New York, Nas. Dat deze heer eigenlijk geen introductie nodig heeft, is voornamelijk te danken aan hiphopklassieker ‘Illmatic’, vaak beschouwd als één van de allerbeste albums die het genre heeft voortgebracht. Nog geen twee jaar na de release van ‘Illmatic’, bracht hij in 1996 ‘It Was Written’ uit en verstevigde daarmee zijn plekje in de geschiedenisboeken der hiphop.

Zijn nieuwste album ‘King's Disease’ zal dienen als zijn eerste solomateriaal sinds de release van het door Kanye West geproducete 'NASIR', dat in 2018 uitkwam. Ditmaal kan hij rekenen op de steun van de al even legendarische producer Hit-Boy, die onder andere achter de knoppen stond voor hits als Ni**as In Paris en Sicko Mode.

Met Ultra Black mogen we al eens proeven van wat Nas en Hit-Boy met 'King's Disease' voor ons in petto hebben. Op het nummer horen we Nas over een klassieke boom bap-beat de zwarte cultuur in de vele vormen omarmen: “We goin' ultra black, I gotta toast to that / We don't fold or crack / Occasion, we rose to that, fuck goin' postal / We goin' ultra black”.

Beluister het nummer via onderstaande link en bereid je voor op het nieuwe album dat er vrijdag aankomt. 

17 augustus 2020
Hannes Deraedt