Nabou Claerhout is Jong Jazztalent Gent 2021

De 27-jarige trombonist krijgt 10.000 euro om haar droomproject te realiseren en treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Robin Verheyen, De Beren Gieren, Nathan Daems, Steiger en BRZZVLL.

Nabou Claerhout werd zopas op Gent Jazz tot Jong Jazztalent Gent 2021 gekroond. Ze kreeg haar prijs overhandigd na het optreden van Donder & Apeland, de Jong Jazztalent Gent-winnaars van de vorige editie.

Met het prijzengeld van Jong Jazztalent Gent wil ze eindelijk aan het realiseren van haar droom beginnen: een ensemble van zes (!) trombonisten – allemaal erg getalenteerde twintigers uit verschillende Europese landen – aangevuld met een driekoppige ritmesectie. “Ik ben op zoek gegaan naar zowel specifieke klankkleuren als naar persoonlijkheid”, zegt Claerhout. “Het is belangrijk dat er een goed evenwicht is in het samenspel, maar ook dat iedere muzikant sterk genoeg is voor de solopartijen.”

De 27-jarige trombonist brengt het ensemble niet alleen samen, het repertoire zal ook bestaan uit composities die ze zelf componeert en arrangeert. Benieuwd naar het resultaat? Wij ook (nog geen klein beetje)! In de zomer van 2022 wordt het voorgesteld op Gent Jazz.

11 juli 2021
Marc Alenus