Na vijf jaar staat INUIT er meer dan ooit

De Leuvense concertorganisatie bestaat vijf jaar en blikt terug op tientallen optredens.

Met in totaal meer dan honderdvijftig bands, waaronder The Haunted Youth, ILA en Kids With Buns, en meer dan twintigduizend toeschouwers kan INUIT tevreden terugkijken. En daar blijft het niet bij

Dit najaar kan je voor de eerste evenement terecht in Campus Corso, de iconische feestzaal van weleer, waar nu ruimte gemaakt wordt voor ontmoeting en creativiteit. Dé ideale plek voor De Kloe, een project dat improvisaties rond muzikale thema's creëert met een combinatie van gitaren en elektronica, en GROS COEUR, een Brusselse band die de ritmes van psychedelische rock laat samensmelten met tropische warmte en je meeneemt op een muzikale wervelwind. Dat bewezen ze eerder dit jaar al op 'We Are Open' en bevestigen ze nu bij INUIT op dinsdag 26 september.

Tijdens Queer Arts Festival Leuven, het eerste cultureel queerfestival in Leuven, zorgt INUIT op 15 november voor een double bill met Jess need strong boy, een elektronisch kunstduo op de kruising van seks en macht, en Fantom, het extravagant geesteskind van Maxim Meyer-Horn. Het decor voor deze shows: het illustere zwartzusterklooster. Alle details verschijnen binnenkort op de website van INUIT en Queer Arts Festival Leuven.

Het jaar wordt samen met de KU Leuven afgesloten op 13 december in het BAC ART LAB. In het kader van LabSounds worden Bajeer en Novgrod, die op de editie in 2022 speelden, opgevolgd door opnieuw twee bands met een unieke en experimentele sound.

En dan is er nog Overdrive, het eendaagse indoorfestival van INUIT en Het Depot. Donderdag 26 oktober is hét moment om de drie podia van Het Depot te zien barsten van jong Belgisch talent. De volledige line-up werd zopas bekend gemaakt en met Eosine, winnaars van de Concours Circuit Contest, en Mia Lena, een bom energie die niet op de mond is gevallen, kan deze editie het succesverhaal van vorig jaar nu al overtreffen! Alle details en tickets vind je op de website van INUIT en Het Depot.

26 september 2023
Marc Alenus