Na twee ep's maakt Miss Grit tijd voor een album

Op ‘Follow The Cyborg ‘volgt Sohn het pad van een niet-menselijke machine terwijl het van de hulpeloze oorsprong naar bewustzijn en bevrijding gaat.

Miss Grit, de in New York woonachtige, Koreaans-Amerikaanse muzikant Margaret Sohn (they/she), kondigt debuutalbum ‘Follow The Cyborg’ aan voor 24 februari 2023 via Mute en presenteert het titelnummer en bijbehorende video.

Follow The Cyborg, de single, verschijnt twee keer op het album: zowel in het Engels als in het Koreaans ('사이보그를 따라와'), de tweede taal van Miss Grit. Dit vertegenwoordigt de herovering van beide culturele identiteiten. Na het eerder uitgebrachte Like You neuriet Follow The Cyborg met synths en Sohns gecontroleerde tenor. Percussie van Stella Mozgawa (Warpaint) voegt een speels element toe en het nummer bevat ook levendige gitaarlijnen en golven van saxofoon.

De begeleidende video voor de Engelse versie is een verbluffend filmisch stuk, geregisseerd door Curry Sicong Tian, vol futuristische scènes en esthetiek zoals vaak te vinden in anime. "Ik wilde mijn lichaam in de cyberwereld plaatsen, zodat de verschillende variaties van mijn geest vrij kunnen bewegen", zegt Sohn. "Ik wilde er een beetje grillig uitzien, onherkenbaar voor mezelf om mijn instinctieve filtering te vermijden."

Vorige week stond Miss Grit nog in Trix. Komt ze volgend jaar nog eens terug?

3 november 2022
Marc Alenus