My Sleeping Karma is terug

Zeven jaar na 'Moksha' is de band klaar voor een nieuw album.

My Sleeping Karma is terug

Het nieuwe werkstuk van het Duitse My Sleeping Karma luistert naar de naam 'Atma' en komt via Napalm Records uit op 29 juli. Tussendoor bracht de band, die ondertussen toch bijna twintig jaar bestaat, nog een live album, 'Mela Ananda', uit met opnames van de ‘Up In Smoke’-tour. 

Het heeft er even om gespannen of er überhaupt nog een toekomst in zat voor het vriendenpact van My Sleeping Karma. Ziekte, dood en de angst voor wat nog zou komen brachten de band op het breekpunt. Gelukkig kozen ze ervoor om de draad terug op te pikken, want wie My Sleeping Karma kent, weet dat je muzikale  kwaliteit mag verwachten. 

Maar dit is niet zomaar een zesde album. Dit gaat veel verder, want voor het eerst werd een album geïnspireerd door donkere gedachten, wanhoop en droefheid. De band moest alles een plaats geven en doet dit op 'Atma' met het brede muzikale spectrum gaande van knallende rock over synthpostrock tot ambient. 

Het nieuwe album kan al voorbesteld worden via Napalm Records. Een eerste nummer,  Prema, voorzien van een wonderbaarlijke video van de hand van Johanna Amberg en Gabriel Sahm, is het eerste studiowerk dat we in zeven jaar van de band te horen krijgen. 

11 mei 2022
Bert Gysemans