Muzikaal avontuur getekend Scratch+Snuff

"We staan garant voor avontuurlijke muziek, verrassende shows van hedendaagse bands uit alle windstreken en van diverse muzikale pluimage, altijd met de focus op solide craftmanship".

Na zo'n introductie kan je toch niet anders dan geïntrigeerd zijn. Concertorganisator Scratch+Snuff stelt het programma voor het voorjaar van 2024 voor. En dat is op zijn zachtst gezegd interessant. 

Gents-Brugse jazzband Ventilateur geeft het startschot op 27 januari in TrefpuntAl Doum & The Faryds, een achtkoppige psychedelische Afrojazzensemble uit Milaan zal eveneens de concertzaal onveilig maken. In diezelfde zaal kan je op 8 februari genieten van de Chileense krauttechno van Föllakzoid. Multi-instrumentalist Ono-Sendai Sound uit Tilburg warmt op met een dubset.

Op zaterdag 15 februari gaat Bandler Ching voor groovegebaseerde jazz uit Brussel met saxman Ambroos De Schepper van Kosmo Sound en Azmari. De Oostvlaamse band Hoorhouse, verrezen uit Karibu Orchestra, met mooi volk van Flat Earth Society, Paard en Rheinzand gaan de vloer van Trefpunt heel zeker doen vibreren. De kelder van De Roes is op 17 februari goed voor een double bill met het Brusselse knotsgekke noisetrio Stakattak en de Britse electronicabassbom Gum Takes Tooth.

In De Koer wordt u op 20 maart verwelkomd door de Berlijnse pianiste-zangeres-activiste Mary Ocher. De avond gaat van start met Ararat, een project met twee Vlaamse muzikanten (Karen Willems en Venediktus Tempelboom) en twee artiesten uit Noord-Frankrijk (Elya Bernard en Clément Decaudin). De Canadese experimentele rockband Yoo Doo Right speelt dan weer in Trefpunt op 11 april. In hun zog brengen ze landgenoten Ky mee.

De Zuidfranse band Bégayer is op 18 april te gast in De Roes. Dit kwintet bevindt zich ergens op de grens van freakfolk, experimentele noise en art brut. Chien Fer speelt vooraf met overstuurde banjo en maffe folktronica. Op 1 juni tenslotte is het tijd voor Nu Jazz, een mysterieuze supergroep met muzikanten uit zowel de electronica- als de NY jazzscene met in de rangen toetsenist Jason Lindner van Bowie's Blackstar Orchestra.  

En dan is er nog de samenwerking met vzw Zwerfgoed. Samen lanceren ze het boomplantproject 'De Boom in', want meer bomen halen meer CO2 uit de lucht. Buumplanters uit Brussel zorgen voor de nodige ondersteuning.

20 januari 2024
Patrick Van Gestel