Muziekclub N9 verhuist tijdelijk

De verhuizing is noodzakelijk om de geplande clubconcerten coronaproof te kunnen organiseren.

Muziekclub N9 verhuist tijdelijk

De deuren van Muziekclub N9 gingen op 13 maart, de start van de lockdown, op slot. Sindsdien vond er geen enkel clubconcert meer plaats. Nu het opnieuw toegestaan is om concerten te organiseren, verhuist N9 tot eind 2020 de clubwerking naar Kubiek.

De villa van N9 bleek te klein om de social distancing toe te passen, maar gelukkig vond muziekclub N9 in jeugdcentrum Kubiek een tijdelijke, veilige thuishaven; de polyvalente zaal van Kubiek wordt omgebouwd tot een concertzaal die aan alle eisen voldoet waarbij intimiteit en superieur geluid, de troeven van Muziekclub N9, centraal zullen staan. Pura Vida en Jamaican Jazz Orchestra geven op 18 september de aftrap van het najaar. Bovendien worden de komende dagen nog een aantal nieuwe concerten aangekondigd.

 “We zijn ervan overtuigd dat we deze concerten volledig coronaproof kunnen organiseren”, stelt Jelle De Clerck, algemeen coördinator van muziekclub N9. “Er was hierover de voorbije maanden heel wat overleg binnen de cultuursector. Op basis van de sectorgids cultuur stelden we veiligheidsprotocollen en draaiboeken op. Die zorgen ervoor dat iedereen met een gerust hart een concert bij muziekclub N9 kan bijwonen”.

Meer info omtrent de coronamaatregelen en de programatie via www.n9.be

10 september 2020
Patrick Blomme