Mr. Bungle komt terug

Na bijna twee decennia pauze, kondigt Mr. Bungle drie shows aan in 2020. Mr. Bungle is de band die in 1985 opgericht werd met Mike Patton, Trevor Dunn, Theo Lengyel en Jed Watts. Watts werd daarna vervangen door Hans Wagner die op zijn beurt werd vervangen door Danny Heifetz. Clinton “Bär” McKinnon kwam er bij in 1989. Ondertussen blijven alleen de eerste drie over, maar zij krijgen nu het gezelschap van gitarist Ian Scott (Anthrax) en drummer Dave Lombardo (Suicidal Tendencies en ex-Slayer).

Op de reünieshows zullen ze ‘The Raging Wrath Of The Easter Bunny’ (hun demo uit 1986!) integraal spelen. Het zal bijna dertig jaar geleden zijn dat die songs nog live gespeeld worden.

Het idee voor de reünie ontstond twee jaar geleden in de koker van Dunn en werd verder uitgewerkt door Patton, Spruance en Lombardo. Die laatste twee trokken zich terug in hetzelfde huis waar de oorspronkelijke opnames plaatsvonden en werkten de nieuwe versies van de songs uit om de anderen daarmee te verrassen.

Die waren enthousiast en dus speelt de band in februari van volgend jaar een eerste drie shows in L.A., San Francisco en New York. Er zouden nog data volgen, maar of de band ook deze kant uitkomt, is koffiedik kijken.

14 augustus 2019
Marc Alenus