Motörhead-frontman Lemmy naar Cannes

Volgens het toonaangevende filmwebzine Deadline kunnen we ons verwachten aan een film over het leven van Lemmy Kilmister.

De werktitel van de film over de in 2015 overleden frontman van Motörhead is zoals verwacht 'Lemmy'. De biopic zal worden geregisseerd door Greg Olliver, die in 2010 al de documentaire 'Lemmy' regisseerde. Olliver laat in zijn verklaring aan Deadline weten "zorgvuldig tewerk te zijn gegaan" bij het ontwikkelen van de film, waar hij sinds 2013 al aan werkt. Motörhead-manager Todd Singerman en Steffan Chirazi zullen executive producers zijn.

Alles, wat je over Lemmy hebt gehoord, is waarschijnlijk waar. Niet omdat hij rock-'n-rollclichés omarmde, maar "omdat hij ze creëerde", zegt Olliver: "Marlboro Reds en Jack Daniels als ontbijt, speed als avondeten - allemaal waar. Maar achter die façade van rock-'n-roll zat ook een meeslepende en gecompliceerde man die koers hield en de muziek bleef spelen die hem blij maakte."

"We willen ervoor proberen te zorgen dat we trouw blijven aan Lemmy, Motörhead-bandleden Phil Campbell en Mikkey Dee en alle andere mensen die een belangrijke rol speelden in Lemmy's leven", aldus Olliver nog. "Dit moet een film worden waar ze trots op zijn."

De film gaat het hele verhaal vertellen: over de jeugd van de zanger in Engeland, zijn vroege ervaringen als roadie voor Jimi Hendrix en zijn tijd met psychedelische rockband Hawkwind, waarbij hij vijf jaar speelde voordat hij werd ontslagen wegens "grillig gedrag" en uiteraard de oprichting van Motörhead, de band die met nummers als Ace Of Spades en Overkill een onmiskenbare stempel drukte op de heavy metal.

De cast is nog niet bekend, maar een paar maanden voor zijn dood zei Lemmy dat hij graag zou willen dat James Bond-acteur Roger Moore hem in een biopic zou spelen. De productie van de film moet in 2021 van start gaan.

18 juni 2020
Bert Gysemans