Morphine krijgt liverelease

Twintig jaar na de release van 'Like Swimming', het debuut van het trio uit Boston, komt er een zeer beperkte vinyl-only release van een recent ontdekte liveshow uit hun tournee. Het gaat om een show in de Warfield (San Francisco), twee dagen na de officiële release van 'Like Swimming'.

'Morphine: Live At The Warfield' komt uit via Run Out Groove, een nieuwe imprint van Warner Music en zal in het najaar voorbesteld kunnen worden. Fans van Mark Sandman, saxofonist Dana Colley en drummer Billy Conway weten hierbij weer wat gedaan.

De aanpak van Run Out Groove is trouwens de moeite. Er wordt immers slechts uitgebracht wat muziekfans bestellen. Elke maand kunnen fans stemmen op welke titels volgens hen beschikbaar gesteld zouden moeten worden. Het aantal uitgebrachte exemplaren wordt zo bepaald aan de hand van de inkomende orders. "Net door het kleinschalig te houden, hopen we dat muziekfans minder bekende artiesten en titels ontdekken", zegt Matt Block, die als directeur content development een bepalende rol heeft. 

Momenteel gaat het tussen sets van Howard Tate, Golden Smog en Dream Syndicate. De keuze is aan u.

 

7 april 2017
Philippe De Cleen