Moody Mae in bewondering voor Amal

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag (20 juni) lanceert de winnaar van Sound Track 2019 een nieuwe song.

In samenwerking met De Nomade, een onthaalhuis voor anderstalige nieuwkomers, wil Moody Mae een krachtige boodschap meegeven aan de wereld omtrent de erbarmelijke situatie van miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, armoede of andere ontbering die gepaard gaat met deze strijd.

Geen blingbling dus voor deze soulvolle hiphopband uit het Leuvense. Het is niet voor het eerst dat Roel Meulemans & Levi Gonze-Wynants sociale bewogenheid laten doorschemeren in de muziek, maar de voormalige Artist in Residence van Het Depot Leuven levert met AMAL wel een erg mooie track af. Met dit hoop- en stijlvolle nummer, tonen ze veel empathie met protagoniste Amal, een meisje op de vlucht in een wereld waar alle liefde verloren lijkt.

AMAL is een samenwerking met producer Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, Tourist LeMC), met een gastrol voor dudukspeler Maarten Avet. Het nummer is muzikaal geïnspireerd door artiesten als Noname, Black Pumas, Curtis Harding en Mick Jenkins en focust op de ongelooflijke kracht, karakter en hoop die Amal in zich draagt tijdens de zoektocht naar een beter leven. Het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid om bij te dragen aan een beter leven voor andere mensen in een gelijkaardige situatie is inspirerend en wakkert de urgentie aan om als wereld beter te doen voor iedereen die hetzelfde lot moet ondergaan.

 

20 juni 2021
Marc Alenus