Moby brengt nieuw album uit

Het lang verwachtte nieuwe album zag gisteren (15 mei) eindelijk het levenslicht.

Moby brengt nieuw album uit

'All Visible Objects' werd in het begin van het jaar aangekondigd voor een release in maart. Twee maanden vertraging, maar Moby maakt het goed. Op zijn youtube kanaal kan je een video bekijken over het schrijfproces, de opnames en zijn inspiratie voor de nummers op 'All Visible Objects'. 

Moby geldt als één van de absolute grondleggers van de hedendaagse techno en elektro en scoorde de afgelopen decennia wereldhits met songs als Porcelain, Natural Blues en Flower.  Op 'All Visible Objects' wordt Moby vocaal ondersteund door onder meer Mindy Jones, Apollo Jane en D.H. Peligro (Dead Kennedys).

Naast negen nieuwe tracks nam Moby ook een cover van Bryan Ferry's 'y Only Love op en gebruikte hij een sample van Linton Kwesi Johnsons Two Sides Of Silence. De songtitels van het nieuwe album zijn gebaseerd op de diverse organisaties die door Moby gesteund worden. Ook de opbrengsten van 'All Visible Objects' zullen volledig aan het goede doel gedoneerd worden. 

Hoewel het album hoofdzakelijk elektronisch is, werd het grotendeels opgenomen en gemixt in de studio waar Brian Wilson 'Pet Sounds' maakte, met behulp van dezelfde mengtafel die legende David Bowie gebruikte om 'Ziggy Stardust' te maken.

De video van tweede single Too Much Change, met afbeeldingen uit Lynd Ward’s novelle,  Gods’ Man,  deelden we nog niet eerder, maar is een goed opwarmertje voor de rest van het album. 

16 mei 2020
Bert Gysemans