Mithra Jazz hangt de geur van de vrijheid over Luik

Het jazzfestival is eindelijk terug op de traditionele data van 12 tot 15 mei in de mooiste zalen van het centrum van Luik! 

In de Forum-zaal, die binnenkort het honderdjarig bestaan viert, zullen dit jaar in het kader van Mithra Jazz concerten worden gegeven door Stacey Kent, de wonderbaarlijke pianiste Sofiane Pamart. Er is ook een uitzonderlijke avond voorzien met Manu Katche, die de sfeer van zijn One Shot Not-show zal doen herleven met gasten Ayo, Michel Portal, Baptiste Trotignon, Isadora en Ana Diaz.

In deze nieuwe editie zullen opnieuw verschillende generaties musici elkaars pad kruisen in de Cité Ardente. Aan de ene kant legendes als Roy Ayers en bevestigde artiesten als het Liebman Brecker Copland Quintet, die erop gebrand zullen zijn om (als ze dat nog niet gedaan hebben) de relevantie, diversiteit en moderniteit van de muziek aan te tonen.Anderzijds zal de nieuwe scene, die ons sinds enkele jaren verbaast, weer goed vertegenwoordigd zijn met Binker & Moses, de Afrobeat van Antibalas, Theon Cross, de vaste tubaspeler van Sons Of Kemet, de multi-instrumentalist Angel Bat Dawid of de schakel tussen traditie en moderniteit van Theo Croker.

Het collectief Jazzanova presenteert er een nieuw project gebaseerd op het emblematische Amerikaanse label uit de jaren 70, Strata Records. In het Trocadero in Luik zullen ook uitzonderlijke concerten worden gegeven door Tigran Hamasyan, Shai Maestro en Belmondo Quintet. De niet te klasseren Belgische bands Glass Museum, Igor Gehenot, Amaury Faye, De Beren Gieren, Mixmonk en Rêve De L’Éléphant zullen ook aanwezig zijn.

En dan zijn er nog de vaste gasten van het festival zoals Fred Hersch en Avishai Cohen of Harold Lopez-Nussa. Het inmiddels jaarlijkse bluesevenement krijgt vorm met een dubbelconcert van John Mary Go Round en Tongue Tied Twin op de Place Xavier Neujean.

Ontdek alle details op de website.

1 april 2022
Marc Alenus