Miss Angel kondigt debuutplaat aan

De Antwerpse mc/rapper laat geen ruimte voor misverstanden.

Vier jaar na haar eerste stappen in de business is Miss Angel één van meest toonaangevende vrouwelijke rappers/mc’s van ons land en helemaal klaar voor het grote werk met aankomende debuutplaat 'MISS’UNDERSTOOD'. De plaat verschijnt op UhmYeahSure Records in september, maar je kan haar deze zomer al live zien op Couleur Café, Rock Zottegem en Suikerrock. Op vrijdag 18 oktober speelt Miss Angel in de AB Club om de debuutplaat voor te stellen.

De plaat wordt ingeleid door het bijna zes minuten lange Fu Pay Me. De track start scherp als een scheermes en is een sterk statement over zichzelf dat geen ruimte laat voor twijfel, al vraagt ze zich af: wat willen ze eigenlijk van mij? Haar stem klinkt rauw en soms bijna mannelijk en ook in de clip stelt ze zich erg stoer op... tot na drie minuten de song ineens een soort van gebed wordt en we een heel andere kant van de donkere engel van Linkeroever leren kennen.

TIjdens de laatste drie minuten staat Miss Angel in de clip onder de douche, kwetsbaar en naakt en terwijl het water parels vormt op haar rug, giet een keyboard parelende klanken over het gebed van haar vader met als enige andere versiering een zeldzame gitaarpluk. De laatste woorden zijn voor Angela: "I feel so missunderstood". En terwijl de piano langzaam uitdooft, laat zij nog een laatste, langgerekte noot ontsnappen uit haar keel. Bevreemdend, maar het werkt wel.

14 juni 2024
Marc Alenus