Millionaire heeft nieuw album klaar

Millionaire heeft vier april 2017 uitgekozen om uit de doden te herrijzen. Met een prachtige videoclip, een visueel hoogstandje van regisseur Jonas Govaerts (ex Hickey Underworld) en animatie-wonder Jaak De Digitale, nemen ze de Belgische rockscene opnieuw bij de teelballen. Eindelijk!

Millionaire draait nog steeds rond Tim Vanhamel, het wonderkind dat de hemel werd in geprezen door Josh Homme. Hij wimpelde een plekje af bij Queens Of The Stone Age en speelde kortstondig bij Eagles Of Death Metal om zich vervolgens volledig te kunnen concentreren op zijn eigen project: Millionaire. Met de albums ‘Outside The Simian Flock’ (2001) en ‘Paradisiac’ (2005) mochten ze heel wat rockgrootheden tot hun fans rekenen; van Dave Grohl tot Matthew Bellamy. Maar toen volgde de stilte, die enkel doorbroken werd door loze beloftes over een nieuw album. Tot vandaag.

I’m Not Who You Think You Are is de eerste single van een nieuw album dat voor de zomer zou moeten uitkomen, net op tijd voor de festivals dus. Er zijn ook al enkele concerten gepland. Zo kan je de comeback van één van de spannendste bands uit de Belgische rockgeschiedenis live gaan meemaken op 7 juni in de Rotonde van de Botanique. De voorverkoop start donderdag om tien uur. Ook Best Kept Secret en Point Ephémère in Parijs wisten de band al te strikken.

Bekijk de trippy videoclip hieronder en laat de volgende woorden even tot je doordringen: “Millionaire is terug”. Nu mag de zomer echt gaan komen.

4 april 2017
Joris Roobroeck