Mike Peters van The Alarm brengt zijn autobiografie uit

Zijn band speelde haar laatste noten in 1991 en ook zijn eigen solocarrière en andere muzikale projecten staan tegenwoordig op een laag pitje, maar toch vonden we dat we deze dappere Welshman best eens wat meer aandacht mochten schenken.

Mike Peters werd in de jaren tachtig bekend als frontman van The Alarm. Tussen 1984 en 1991 bracht die band vijf albums uit, waarvan vooral de eerste twee – ‘Declaration’ en ‘Strength’ – konden rekenen op heel wat bijval bij de pers en bij fans van new wave, heartlandrock en de zogeheten big music van generatiegenoten U2, Simple Minds, Big Country en The Waterboys. In 1984 mocht de groep zelfs het toenmalige dubbelfestival Rock Torhout/Werchter openen.

Hoewel het Welshe kwartet best wel wat hits scoorde (zoals The Stand, Sixty Eight Guns, Where Were You Hiding When The Storm Broke, Absolute Reality en Rain In The Summertime) zou The Alarm altijd in de schaduw blijven staan van U2 en Simple Minds. In 1991 hield de groep op te bestaan, nadat Peters tot eenieders verbazing aan het eind van een concert iedereen bedankte voor de jarenlange steun en prompt zijn vertrek aankondigde.

In november verschijnt zijn boek ‘Love 1959-1991’. Het is het eerste deel van een autobiografische trilogie die, eens ze volledig klaar is, ‘Love Hope Strength’ zal heten. ‘Love Hope Strength’ is tevens de naam van de stichting die dik twintig jaar geleden werd opgericht om kanker- en leukemiepatiënten op allerlei vlakken te ondersteunen, en waarvan Peters een van de initiatiefnemers is. 

Peters zelf kreeg halfweg de jaren negentig de diagnose lymfeklierkanker. Hoewel hij daarvan herstelde, kreeg hij tien jaar later te horen dat hij nu lijdt aan chronische lymfatische leukemie. Zijn gezondheid kent dan ook heel wat ups en downs. De laatste maanden gaat het weer minder goed. Peters ondergaat een chemobehandeling en er staat hem ook nog een beenmergtransplantatie te wachten.

Het houdt de eeuwige optimist echter niet tegen om – wanneer zijn fysieke toestand dat toelaat - geregeld het podium te bestijgen voor een solo-optreden.

Meer info over het boek is te vinden op https://thealarm.com/.

28 juli 2024
Marc Goossens