Mick Harvey en Amanda Avecedo werken samen

Niet alleen komt er een album, ze gaan ook samen op tournee.

Mick Harvey en Amanda Acevedo noemden het album 'Phantasmagoria In Blue'. Mute brengt het op 1 september uit. Eerste single, een cover van Jackson C. Franks Milk & Honey, kan je hieronder beluisteren.

Op 21 en 22 mei kan je de songs uit dat album ook al horen, want dan treden ze respectievelijk op in Wilde Westen en in Reflektor. Dat doen ze dan met J.P. Shilo en Sometimes.

De Mexicaanse zanger en regisseur Amanda Acevedo ontmoette Mick Harvey jaren geleden, toen Harvey in Mexico stad was op tour met P.J. Harvey, maar pas in 2021 werd dit project concreet. Acevedo legt uit: "The first recording we did was amazing, our voices matched very well". Harvey gaat verder: "...little by little it started to feel like something that could be an important project and gradually became the dominant focus for the following 18 months."

'Phantasmagoria In Blue', dat zijn veertien duetten, waaronder covers van bestaande duetten en songs, die niet bedoeld waren als duetten, vertalingen uit het Spaans en originele songs.

12 april 2023
Patrick Van Gestel