Michael Stipe in topvorm op nieuwe single

In maart van dit jaar deelde voormalig R.E.M.-frontman Michael Stipe een video van hem waarin hij een nieuw nummer deelde. Nu is er de studioversie en een clip.

Voor de nieuwe track ging Michael Stipe een samenwerking aan met Big Red Machine, met name Aaron en Bryce Dessner van The National. Aaron schreef het liedje samen met Stipe en produceerde het, Bryce deed de orkestraties, en Stipe schreef de teksten. De single is nu uit via 37d03d. Michael Brown regisseerde de video. Bekijk hem hieronder.

Stipe had dit over het liedje te zeggen in een persbericht: "Ik ben super enthousiast om met Aaron Dessner te werken. En ik ben blij met hoe het liedje en de teksten zijn geland. De titel zegt het al."

Op No Time for Love Like Now zijn nog meer grote namen te horen: Justin Vernon (Bon Iver) op gitaar, Brad Cook (Hiss Golden Messenger, The War on Drugs) op synth, JT Bates (Lizzo, Poliça) op drums, Thomas Bartlett aka Doveman, (Nico Muhly, Sufjan Stevens) op toetsen, Clarice Jensen (Bjork, Nick Cave), en Yuki Numata Resnick (Beirut, Blonde Redhead) op viool/altviool.

In oktober 2019 deelde Stipe zijn eerste solotrack, Your Capricious Soul. De opbrengst van dat lied werd gedoneerd aan de klimaatveranderingsorganisatie Extinction Rebellion. Vervolgens deelde hij in januari nog een nieuw nummer, Drive to the Ocean, via een zelf geregisseerde video voor het nummer. Opbrengst van dat lied ging naar Pathway to Paris, een organisatie die vraagt om steden de Parijse klimaatveranderingsovereenkomst te tekenen. Of ook nu de opbrengst naar een organisatie gaat, is ons niet bekend.

12 juni 2020
Marc Alenus