Michael Angelakos (Passion Pit) deelt nieuw kerstproject

De kersttijd: periode van Warmste Weken en andere opwellingen van goededoelenkoorts die een welkome afwisseling zijn met de platte commerciële kant die er ook aan zit. Ook Michael Angelakos van Passion Pit doet de eerste twee lettergrepen van zijn naam alle eer aan. Hij deelde een nieuw kerstproject ‘Merry Christmas, Mr. Fields’ waarvan de opbrengst naar goede doelen en de Nichols School Arts Department gaat.

Voor het project werkte hij samen met ex-Harlem Shakeslid Brent Katz en regisseur Hana Haley, de twee geestelijke ouders van het project. Katz en Haley zochten naar eigen zeggen:  “an inspiring response to terrorism that seeks sanity and unity, not panic and division.”

Het videogedeelte was uiteraard in handen van Haley en werd gefilmd in de school van Angelakos, the Nichols School in Buffalo, NY. Het album is te streamen via Spotify en bevat elementen zoals “a classicist’s take on orchestral musical theatre” en een “post-Beatles John Lennon and gooey Beach Boys sort of earnestness.”

Bekijk de clips en stream het album hieronder:

17 december 2016
Marc Alenus