Metalliefhebbers in de watten gelegd

En het goede nieuws is dat ze er de deur niet eens voor uit moeten.

Het is ondertussen wel duidelijk dat voor deze zomer zonder festivals streaming een gezond alternatief is. Allereerst is er nieuws van Graspop, dat op 20 juni een gratis virtueel festival,  “INFECTED BY GMM-20”, via alle socialmediakanalen en Proximus Pickx de ether zal inblazen. Er zullen vanaf de namiddag live opnames van maar liefst twintig shows te zien zijn, opgenomen tijdens de voorgaande edities. De line-up en het tijdsschema wordt binnenkort bekendgemaakt. Vergeet zeker niet langs de merchandisestand te passeren, want er zijn speciale 2020-outfits verkrijgbaar.  

Verder staat er op 12 juli Hellgium op het programma, het festival van Fleddy Melculy, Off The Cross en King Hiss. In een hilarische veiligheidsraad brachten Jeroen, Jens en Jason hun boodschap van hoop. De drie bands nodigden elk een extra gast uit, zodat met Arson, Bear en Carnation een mooie Belgische line-up werd samengesteld. "Het zal zeker geen akoestische homerecording worden", onderstreepte Jeroen Camerlynck, "maar een full blast live optreden, waarvan alle kosten worden gedragen door de bands". De stream is, net zoals die van Graspop, gratis, maar er wordt vriendelijk gevraagd ook eens langs de merchandisetafel te passeren, waar je onder meer een mooi Hellgium-T-shirt kan scoren. 

En dan is er nog die andere grote speler: Alcatraz, die weliswaar ook al de 2021-editie hebben aangekondigd, maar op soicale media doen uitschijnen wilde plannen te hebben met twaalf andere Europese festivalspelers (Into The Grave, Motocultur, Dynamo Metalfest, Bloodstock, ...). We zitten op het puntje van de stoel voor nieuws hierover. 

 

12 juni 2020
Bert Gysemans