Met muziek leerkrachten danken en zoeken

Berry en Lefto kiezen voor Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Deze week gaf Brussels minister van Onderwijs Sven Gatz het startschot van een nieuwe campagne ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Samen met de Brusselse rapper Berry & DJ/producer Lefto  en het nummer Ga eens staan voor de klas.

De communicatiecampagne wil de Brusselse leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in de kijker zetten en lesgeven in de hoofdstad wil promoten.  Naast leerkrachten opwaarderen en bedanken, moeten er ook extra leerkrachten gevonden worden. De campagne zal de komende weken via sociale media verspreid worden en in het Brusselse straatbeeld te zien zijn via affiches.

De aftrap werd gegeven door Brusselse rapper Berry & DJ/producer Lefto. Samen maakten ze een nummer waarin ze op hun eigen manier respect betuigen voor wat leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel elke dag doen.

Berry was vorige maand nog finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en liep zelf school in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Lefto verdiende de voorbije jaren zijn muzikale sporen in binnen- en buitenland en zoekt momenteel een Nederlandstalige school voor zijn zoontje.

Videoclip #leerkrachtBXL from Vlaamse Gemeenschapscommissie on Vimeo.

4 maart 2021
Marc Alenus