Meskerem Mees genomineerd voor Music Moves Europe Awards

De genomineerden werden bekendgemaakt. Stem België naar de overwinning.

De genomineerden voor de Music Moves Europe Awards zijn op maandag 22 november aangekondigd op het openingsevent van Linecheck Music Meeting & Festival, dat plaatsvindt in BASE Milano. De Music Moves Europe Awards is een prijs van de Europese Unie voor pop- en hedendaagse muziek. Het doel van de prijs is opkomende Europese artiesten te steunen in de ontwikkeling van hun internationale carrières.

In totaal zijn er vijftien bijzonder opvallende artiesten genomineerd voor de Music Moves Europe Awards 2022. De genomineerde artiesten zijn: Alina Pash (Oekraïne), Anna (Italië), Balkan Taksim (Roemenië), Blanks (Nederland), Denise Chaila (Ierland), Дeva (Hongarije), DORA (Spanje), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Oostenrijk), JADA (Denemarken), Ladaniva (Armenië), Meskerem Mees (België), Mezerg (Frankrijk), Nenny (Portugal), and Zoe Wees (Duitsland).

 De winnaar van de Public Choice Award 2022 wordt verkozen door muziekfans uit heel Europa, die kunnen stemmen via de website van Music Moves Europe Awards: www.musicmoveseuropeawards.eu.

De kandidaat met de meeste stemmen wint de Public Choice Award. Met Stromae en Lous and the Yakuza leverde ons land al twee winnaars op in het verleden. Wordt Meskerem Mees de volgende? Herlees hier onze recensie van haar nieuwe album en hier het mooie interview met haar.

24 november 2021
Marc Alenus