Merciful Nuns houdt het voor bekeken

Minder goed nieuws voor de fans van Merciful Nuns bereikte ons vandaag. Via Facebook maakte meesterbrein Artaud Seth bekend dat de groep er volgend jaar, in 2019 dus, definitief een punt achter zet. Dit bericht komt niet geheel onverwacht, gezien een paar dagen geleden ook reeds de trailer voor 'The Final Album' wereldkundig werd gemaakt. 

De releasedatum van dat allerlaatste album is nog niet bekend, de titel wel al: 'Anomaly' (uiteraard te verschijnen via Seths eigen label Solar Lodge). Aan deze laatste episode in de geschiedenis van Merciful Nuns zal tevens een laatste tournee worden gekoppeld. Voorlopig is er nog geen Belgische concertdatum gepland. 

Artaud Seth richtte Merciful Nuns op in 2010, als rechtmatige erfgenaam van het mythische Garden Of Delight. Beide bands bereikten algauw een cultstatus bij de liefhebbers van sfeervolle, occulte gothic rock. Of hij, na het einde van Merciful Nuns, een nieuw muzikaal project boven de doopvont zal houden, blijft vooralsnog een open vraag...

4 februari 2018
Jan Vael