MEK brengt ode aan de traagheid

Koen Merlaen aka MEK is zuinig met het uitbrengen van singles, maar als hij met eentje komt, mag je er zeker van zijn dat die tot in de puntjes afgewerkt is. Na See The Silence (featuring Wanthanee) komt hij nu met The Waiting en ook dit keer is het een samenwerking, maar dan wel met beeldend kunstenaar Delphine Lebrun die het nummer gebruikte als inspiratie voor een paar kunstwerken.

Ook van de partij, maar dan achter de schermen: producer Xavier Declercq (Ivy Falls, Lagüna, Sleepers’ Reign,…) en Jerboa die voor de mastering zorgde.

In de clip zien we Lebrun aan het werk. Zij brengt laag na laag en kleur na kleur aan tot ze samen een geheel vormen, net zoals het nummer ontspint en laag na laag verder wordt opgebouwd. Accenten in het nummer worden weergegeven in het schilderij in de vorm van felle kleuren, reliëf en krassen. De schilder, de penselen en het doek gaan de dans aan met het nummer. Het is een ode aan de traagheid, aan tijd geven aan het binnensijpelen van ideeën, aan stilstaan in de drukte om ons heen.

Op zaterdag 24 maart worden de werken van Lebrun en de muziek van MEK voorgesteld in HUTatelier in de Tweekapellenstraat in Gentbrugge waar ook de clip werd opgenomen. De toegang is gratis en tijdens de expo krijgen toeschouwers de tijd om op te gaan in de muziek en de beelden in het unieke kader van het schildersatelier. Later komt er een vergelijkbare expo in het Mudel te Deinze. Hou de facebookpagina van MEK of die van Lebrun in het oog.

21 maart 2018
Marc Alenus