Mechelen maakt zich op voor een zomer vol muziek.

Mechelen is weer klaar voor de zomer. De mensen achter ‘De zomer is van Mechelen’ heeft vandaag (4 mei) een hele rits namen aan de affiches van de Mechelse zomerfestivals toegevoegd.

Onder de vlag van ‘De zomer is van Mechelen’ vallen vier festivals: Ottertrotter, Parkpop, de Dijlefeesten en Maanrock. Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen feest maakte de namen bekend.

Ottertrotter mag de Mechelse muziekzomer aftrappen en dat al voor de vijfentwintigste keer. Zij ontvangen o.a. TheColorGrey, Bombino, Dijf Sanders en Mauskovic Dance Band in het weekend van 23 en 24 juni.

Parkpop start op 28 juni en slaat wekelijks zijn tenten op in de Kruidtuin tot 16 augustus. Voor hun line-up werden de eerste twee namen bekend en dat zijn Isolde XL en Michael Schack.

De Dijlefeesten zitten in het midden van de zomervakantie en brengen in het weekend van 27 tot 29 juli jong talent als Portland, SONS, Sam Renascent en The Calicos op het podium.

De grootste namen zijn uiteraard voor het gratis stadsfestival Maanrock. Eerder werden daarvoor al Niels Destadsbader, De Kreuners, Laura Tesoro, Discobaar A Moeder, Rob De Nijs, Kaatje en Abba Gold bekendgemaakt. Daar komen nu: Millionaire, Warhaus, ’t Hof Van Commerce, Témé Tan (foto), Kraantje Pappie en Discobar Galaxie bij. Maanrock vindt plaats van vrijdag 24 augustus tot zondag 26 augustus.

4 mei 2018
Marc Alenus