MC G'ow wint rapbattle ‘De Bestn Vant Westn’

In de Brugse Magdalenazaal vond afgelopen zaterdagavond de vijfde editie van de West-Vlaamse rapbattle 'De Bestn Vant Westn' plaats. Bij zijn vijfde deelname kon Oostendenaar MC G'ow die fraaie titel binnenrijven.

De organisatoren van Phatmark Collective hadden kosten noch moeite gespaard voor deze jubileumeditie, want de bekvechters mochten hun punchlines deze keer in een centraal opgestelde boksring uitdelen. Voor de rest bleef het beproefde concept wel bewaard: zestien West-Vlaamse rappers werken zich door de knock-out-fase een weg naar de finale toe, met die felbegeerde titel, een beker en 300 euro als inzet.

MC G'ow versloeg achtereenvolgens Sero, Arlo en Doorn Roosje, en bleek in de finale ook te sterk voor MC Illusions. Het was al zijn vijfde deelname aan de rapbattle en naar eigen zeggen voelde hij dat dit jaar wel eens zijn jaar zou kunnen worden. "Ik wil de organisatie bedanken om dit event elk jaar weer wat op te krikken, de jury voor hun sterke oordeel en het publiek voor hun respons. Deze overwinning betekent voor mij sowieso een motivatie om verder te doen. Tegen deze zomer wil ik een album droppen met mijn crew WVMA (‘West-Vlamingen Met Attitude’, nvdr)", reageerde hij na afloop.

1 oktober 2018
Wouter Verheecke