Matt Berninger wordt een tv-ster

Matt Berninger van The National werkt aan een nieuwe tv-serie geïnspireerd op zijn eigen carrière, tenminste dat verklaarden hij en Aaron Dessner toch bij Zan Rowe.

De comedy-reeks wordt geschreven door hemzelf, zijn vrouw (en schrijfster) Carin Besser en zijn broer Tom Berninger die destijds verantwoordelijk was voor de knotsgekke docu ‘Mistaken For Strangers’.

Regisseur van dienst wordt Trent O’Donnel, bekend voor ‘The Moodys’, ‘Nine-Nine’ en ‘The Good Place’. De toon van de show zal lijken op die van ‘Mistaken For Strangers’, maar de afleveringen zullen telkens maar een half uur duren en meer gebaseerd zijn op een script.

Berninger zal zichzelf spelen, maar als frontman van een fictieve band, gekozen uit muzikanten die de Dessnerbroers bijstonden voor ‘Day of the Dead’, het dubbele eerbetoon aan Grateful Dead. Gasten toen waren onder andere Wilco, Courtney Barnett, The War On Drugs; Mumford & Sons, The Walkmen en The Flaming Lips, dus dat belooft, maar de show is zeker niet voor dit jaar.

Hier kan je naar het interview luisteren.

21 februari 2018
Marc Alenus