Mantar doet het met covers

Het Duitse punk- en sludgemetalduo dat meer lawaai maakt dan menig kwartet breng volgende maand een coveralbum uit.

Mantar doet het met covers

In amper vijf jaar tijd, bracht Mantar, het duo uit Hamburg drie studioalbums, een live album en enkele singles en ep's uit. Stilzitten is er voor het duo niet bij. Dus in tijden van covid-19 nam het duo een reeks DIY-covers op van hun grootste invloeden uit de jaren negentig. Ziedaar  'Grungetown Hooligans II'.

Mantar wordt misschien onterecht in het vakje "metal" gestopt, want uiteindelijk liggen de roots van beide leden in het begin van de jaren negentig, toen het om noiserock en riotgrrrlbands ging, toen MTV het marketeerde als "Grunge" of nog erger "alternative rock". Als jonge gasten vielen de twee leden als een blok voor de agressie, de heftige boodschap en de soms tegendraadse houding van van bands als Babes In Toyland, L7, Sonic Youth en Mudhoney. Terugkijkend op die tijd, blijkt de naam "grunge" even stupied te zijn als de term “punk” of “heavy metal”. Dus verzon het duo ter plekke een even stupiede titel voor dit album.

Nummers van L7 (The Bomb en Can I Run), Sonic Youth (100%), Mudhoney (Who You Drivin´ Now) komen aan bod. Op de Bandcamppagina van de band kan je al eens rondsnuisteren en kan je je exemplaar in welke versie ook bestellen. Je krijgt er dan onmiddellijk Ghost Highway van Mazzy Star bij. Maar dat krijg je van ons hier alvast ook.

21 mei 2020
Bert Gysemans