Manic Street Preachers viert twintigste verjaardag ‘This Is My Truth Tell Me Yours’

September 1998 kwam het legendarische album ‘This Is My Truth Tell Me Yours’ van de Welshe band Manic Street Preachers uit. Dat betekent dat het album dit jaar zijn twintigste verjaardag vierde. Voorgangers ‘The Holy Bible’ (1994) en ‘Everything Must Go’ (1996) werden integraal gespeeld tijdens een speciale anniversary tour en werden opnieuw heruitgegeven. Even leek het erop dat de band die twintigste verjaardag van hun allermooiste album ooit zouden vergeten.

 

Gelukkig postte de band vandaag op social media dat ze de verjaardag van de tijdloze klassieker ‘This Is My Truth Tell Me Yours’ gaan vieren met een door frontman James Dean Bradfield geremasterde heruitgave. Ook zal de band het album aankomend voorjaar integraal spelen; voorlopig jammer genoeg alleen in de UK.

 

‘This Is My Truth Tell Me Yours’ was voor Manic Street Preachers een net zo belangrijk album als voorganger ‘Everything Must Go’. Voornoemde plaat bewees dat de band zonder de spoorloos verdwenen tekstschrijver en gitarist Richey Edwards fier overeind bleef en zelfs de ultieme top kon bereiken, ‘This Is My Truth Tell Me Yours’ herbevestigde dat dubbel en dwars. Voor bassist-tekstschrijver Nicky Wire was het eveneens een belangrijk album, daar hij nu alle teksten alleen schreef en slaagde cum laude.

 

Er zijn twee versies: een vinyluitvoering en een cd-uitvoering beschikbaar. Hier vind je alle informatie.

 

22 oktober 2018
Gregor Dijkman