Maak kennis met The 925.2

De band drijft op de nieuwe single een eind weg van de sixtiesrock-'n-roll die hun handelsmerk was.

The 925, dat is toch die band van ongecompliceerde, stomende rock-'n-roll, nietwaar? Jawel en dat blijft zo, ook op nieuwe single Judy, voorloper van een ep die volgend jaar moet verschijnen. Samen met Hannes Cuyvers (Ramkot) en Mathias Stal (Eno, Kids With Buns) werkte de band aan nieuwe muziek met een modernere uitstraling. Daarvoor zorgt ook de inbreng van Luc Heyvaerts, de toetsenist van Gorki.

Hoe dat klinkt hoor je op Judy, een song over een man die gek is van een vrouw, die hem aan het lijntje houdt, ook al weet ze dat hij wel eens de juiste zou kunnen zijn. En hij? Hij vindt het niet eens erg. De jacht windt hem op en geeft hem een doel. Dat het testosteron dan ook in het rond vliegt, hoeft niet te verwonderen. De gitaren scheuren nog feller dan voorheen, de drums en bas pompen nog meer door dan voorheen en ook al klinkt Bram Baele nog steeds als een mod met een vetkuif, toch hoor je inderdaad een iets gelaagder geluid, vooral dan in de brug.

https://www.youtube.com/watch?v=nPn29mfkXm8

Live kan je The 925 dit jaar zien op: Manana Manana festival (NL), FZW (Dortmund, Duitsland), De Mezz (Breda), en nog heel wat andere mooie shows, die je hier kan checken.

31 maart 2023
Marc Alenus