Lyenn & Sondervan schreven soundtrack

Frederic Lyenn Jacques  (bassist van Mark Lanegan en Dans Dans en bekend van zijn eigen werk als Lyenn) en Dagobert Sondervan (drummer van o.a. Namid) leerden elkaar kennen op een verder anonieme awardshow toen ze allebei genomineerd waren voor Beste Naam Die Geen Artiestennaam is.

Ze feliciteerden de uiteindelijke winnaar Zwangere Barman en trokken de studio in om hun verdriet weg te spoelen met een alchemistenbrouwsel van pure gitaar, live-coding en zelfgestookte Russische synth. In het holst van de nacht zagen ze Kapitein Zeppos achternagezeten door de modulaire ridder André Stordeur.

“Niemands knecht!”, riep de eerste. “Niemands meester!”, riposteerde de tweede. Eindelijk konden de geesten hun klopjacht staken. De groove was in beider harten. Bij Nader Inzien doopten ze hun geesteskind. Ze dachten dat Fred en Dago het voor hen opnamen, maar die gingen aan de haal met de tape en de eer. Voortaan verschuilen ze zich achter Lyenn & Sondervan. Die artiesten, dat heeft geen naam.

Maar wel muziek, want Lyenn & Sondervan schreven de muziek voor de tweedelige docu (dus een soundtrack) over Johan Anthierens, te zien op Canvas op 17 en 24 februari. De heren hebben ‘bij nader inzien’ - een van de tracks - bijgesnoeid tot een radio vriendelijke(re) edit-versie. Het volledige album volgt later dit voorjaar.

17 februari 2021
Marc Alenus