Luther Dickinson en J.D. Simo slaan de handen in elkaar

Bomen komen elkaar niet tegen, mensen wel. En zeker mensen die hun avonden liever musicerend doorbrengen op een podium, dan lui onderuitgezakt in de zetel.

Het stond dus in de sterren geschreven dat bezige bijen Luther Dickinson en J.D. Simo elkaar vroeg of laat tegen het lijf zouden lopen. Dat gebeurde toen ze door Grateful Dead-bassist Phil Lesh werden gevraagd om deel uit te maken van zijn Phil Lesh And Friends, een soort jamrock all-stars-band met een steeds wisselende bezetting. Het klikte tussen de twee, en over een maand bezegelen ze hun snarenalliantie met een eerste langspeler, die ‘Do The Rump’ zal heten.

Zowel solo, met hun eigen band of als ingehuurde kracht hebben zowel Simo als Dickinson de laatste decennia een stevige reputatie opgebouwd als rootsmuzikanten. Dickinson is niet alleen de zoon van producer Jim, samen met zijn broer Codie vormt hij ook de spil van North Mississippi Allstars en gedurende een jaar of zes was hij lid van The Black Crowes. Simo speelde country bij de Don Kelley Band, psychedelische rock met SIMO en brengt net als zijn kompaan ook platen uit onder eigen naam. Als sessiemuzikant werkte hij onder meer samen met Jack White, Beyoncé en Chris Isaak.

“Op ‘Do The Rump’ schudden de twee – die worden begeleid door jazzdrummer Adam Abarashoff - zinderende gitaarsolo’s uit hun instrument, nemen ze om beurten plaats achter de microfoon en zetten ze hun klassieke invloeden – hill country blues, spirituals, swamprock en Afrobeat – om in iets eigentijds,” zo belooft de persnota.

Dat belooft, inderdaad. Wij kunnen amper wachten tot het 20 september is, want dan verschijnt ‘Do The Rump’ van J.D. Simo & Luther Dickinson bij Forty Below Records.

https://youtu.be/lHM_zGd4a3o?si=8Te9dmn1Y41-a6sM

18 augustus 2024
Marc Goossens