Luis Francesco Arena kijkt met nieuwe ogen naar de wereld

Luis Francesco Arena… de naam klinkt Italiaans, maar op zijn paspoort staat “Fransman”. En zijn muziek? Die lijkt recht uit de hemel te komen.

Na een pauze van zes jaar kwam Luis Francesco Arena in april van dit jaar terug piepen met ‘High Five’, zijn vijfde album. Reden van de pauze was de nieuwe levensfase waarin de man terechtkwam. Hij werd vader en dat doet wat met een mens.Dat bleek ook uit zijn plaat die bol staat van kleine verhalen over zijn nieuwe ervaringen, zijn evolutie van jongeman tot vader en persoonlijke verhalen. Vandaag brengt hij, samen met zijn nieuwe compagnon Nicolas Cueille, een van de songs uit ‘High Five’ als single uit, gepaard aan een betoverende video.

Zowel song als clip van de hand van Comète Cosmique, verwijzen naar de kamer waarin Arena’s oudste zoon werd geboren. Die zag het daglicht in een kamer met een grote, geschilderde palmboom op de muur. Dat detail bracht Francesco terug naar zijn eigen jeugd. Zijn vader stierf toen hij nog een jongen was en hij was – in tegenstelling tot Arena zelf – dol op palmbomen. Hij moest dus bij de geboorte van zijn zoon meteen denken aan zijn eigen vader en voelde zijn aanwezigheid daar.

With New Eyes is dan ook een erg tedere song, met een kabbelende, heldere gitaar en de wat aan Bon Iver gelijkende stem van Arena in de hoofdrol. Die stem trilt zachtjes in een verfijnd spel met de fijne snarenpartijen en maken van de song een bijna kristallen auditieve ervaring.

Ontdek With New Eyes hieronder in première:

7 juni 2019
Marc Alenus