Lorde deelt releasedatum en wereldtournee

Voorlopig laat de Nieuw-Zeelandse ons land links liggen.

Lorde heeft een datum geprikt voor derde album ‘Solar Power’ en meteen een wereldtournee aangekondigd. Het album komt uit op 20 augustus en vanaf het voorjaar van 2022 gaat ze er mee de hort op, eerst in eigen land en Australië, dan naar Noord Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Op 8 juni 2022 doet ze daarbij Amsterdam aan, maar in ons land is er nog geen show gepland. Tickets zijn te koop vanaf 25 juni via de website van de zangeres.

“The album is a celebration of the natural world," zegt Lorde, "an attempt at immortalizing the deep, transcendent feelings I have when I’m outdoors. In times of heartache, grief, deep love, or confusion, I look to the natural world for answers. I’ve learned to breathe out, and tune in. This is what came through.”

‘Solar Power’ komt uit in een nieuw format, Music Box genaamd. Het wordt aangekondigd als een ecologisch alternatief voor de cd. De Music Box-versie van ‘Solar Power’ zal extra visuele inhoud bevatten naast handgeschreven notities, exclusieve foto’s en een downloadkaartje met daarop de songs in hoge kwaliteit waaronder ook twee exclusieve nummers.   

De hetze rond Lordes nieuwe single en titeltrack - hij zou te veel op Loaded van Primal Scream lijken - is gesust nu die laatsten hebben laten weten het een toffe track te vinden.

Tracklist

01. ‘The Path’
02. ‘Solar Power’
03. ‘California’
04. ‘Stoned At The Nail Salon’
05. ‘Fallen Fruit’
06. ‘Secrets From A Girl (Who’s Seen It All)’
07. ‘The Man With The Axe’
08. ‘Dominoes’
09. ‘Big Star’
10. ‘Leader Of A New Regime’
11. ‘Mood Ring’
12. ‘Oceanic Feeling’

22 juni 2021
Marc Alenus