Loomstate en Mickey Doyle winnen tiende Melkrockrally

Gisteren, 25 februari vond de tiende editie van de Melkrockrally plaats in het JOC van Tielt. De strijd ging tussen de lokale singer-songwriter Flo, de al even lokale partyband Loomstate, de Britpoppers uit Eeklo van Bobby C, het uit vele vaatjes tappende Himalaya Heights, indiepopband Pavlove, het knotsgekke eurotrashtrio Le Fromage, de singer-songwriter Mickey Doyle die verrassend voor het eerst aantrad als band en rapper Pjay.

Het was die laatste die de debatten mocht openen. Maar uiteindelijk kwam hij er niet aan te pas, niet voor de publieksprijs die recht gaf op het openen van de komende editie van Melkrock op 13 augustus en ook niet voor de prijs van de jury die recht gaf op een dag gratis opnametijd in Barefoot Recording Studio.

Winnares van de avond werd de ruwe, maar toch al schitterende diamant Flo. Zij werd zowel bij de jury als bij het publiek tweede en was zo overall het meest erkende talent. Helaas deze overwinning louter figuurlijk, want met twee tweede plaatsen bleef ze uiteindelijk toch met lege handen.

Het was Loomstate dat door het publiek op het hoogste schavotje en dus ook op het podium van de vijfentwintigste editie van Melkrock werd gehesen. Mickey Doyle werd door de jury het meest gewaardeerd. Zij scoorden vooral op vlak van songs en stonden ook hun mannetje op het podium ook al speelden ze voor het eerst live als band. De tweede plaats bij zowel jury als publiek kent u al. De derde plaats bij het publiek was voor Le Fromage en bij de jury kaapte Himalaya Heights het brons weg. Zij kregen nog het gratis advies om de democratie overboord te kieperen en het poppy element uit hun anders interessante sound te weren.

Opvallend aan deze editie was dat ook nu weer weinig vrouwen waren geselecteerd. Je had enkel Flo en in Pavlove, zaten er twee, maar ook al bleek hun band sinds hun deelname aan Humo’s Rockrally al danig geëvolueerd, bleven zij toch zonder prijs achter.

26 februari 2017
Marc Alenus