London Grammer op z'n Aantwaarps

London Grammer op z'n Aantwaarps

Breekbare elektropop die je raakt tot in het diepste van je ziel. Op het kruispunt tussen Florence + The Machine, James Blake en Daughter. De heerlijke sound van London Grammar is zonder twijfel begeesterend te noemen en wist in geen tijd harten te veroveren over de hele wereld. 

Het Londense trio brak door in 2013 met debuutplaat ‘If You Wait’. Het album kampeerde wekenlang in de hoogste regionen van de charts en werd in België bekroond met dubbel platina. Na jaren van intensief toeren en schrijven is opvolger ‘Truth Is A Beautiful Thing’ klaar! Ook op deze plaat die “de waarheid” als thema heeft, klinkt Hannah Reid’s stem als die van een nachtegaal en is de melancholie nooit veraf.

London Grammar trok voor de nieuwe plaat alle registers open. Ze werkten samen met een resem prestigieuze producers, waaronder Grammy- en Oscar-winnaar Paul Epworth (Florence + The Machine, Adele), maar wisten hun eigen sound toch te behouden.  Elk nummer is een parel geworden, getuige eerste singles Big Picture en het magistrale Oh Woman Oh Man

Deze zomer staat London Grammar op de main stage van Pukkelpop en op maandag 11 december zakt de band af naar Antwerpen. Tickets voor het concert in de Lotto Arena zijn beschikbaar vanaf vrijdag 23 juni om 10u.


19 juni 2017
Marc Alenus