London Grammar maakt nieuw nummer met SebastiAN

Na Jamie Jones, goddard. en Dot Major gaat de Londense band in zee met de Franse procucer SebastiAN.

Wie het Londense trio London Grammar volgt, weet wellicht dat ze werken aan een remixalbum als opvolger voor ‘Californian Soil’. Op dit plaat zal ook het nieuwe nummer Dancing By Night  staan waarvoor de band samenwerkte met SebastiAN. Het aangrijpende nummer is zeldzame nieuwe muziek van SebastiAN, wiens laatste soloalbum ‘Thirst’ in 2019 uitkwam, naast soundtracks voor modeshows voor Saint Laurent.

London Grammar zegt: “Het was een groot plezier om dit nummer met Sebastian te schrijven en te creëren. We zijn zo opgewonden dat je het hoort. Hij is een totaal genie en het was echt een eer.” SebastiAn: “Haar pure en krachtige stem is een wereld op zich en een geschenk voor mij, een ongelooflijke ervaring om haar intensiteit en mijn muziek te kunnen kruisen. Hannah ziet er rustig uit, maar ze is sterk, het was een voorrecht voor mij om samen te werken.”

Met in totaal zestien tracks bevat ‘The Remixes’ enkele van de beste remixen van de band tot nu toe plus een selectie van nieuwe bewerkingen van Dot Major, Jamie Jones, Joris Voorn en nog een gloednieuw origineel nummer van de groep in samenwerking met KameelPhat. De plaat komt op 21 juli uit bij Ministry of Sound Records.

8 juli 2023
Marc Alenus