Live terug in originele bezetting

Volgend jaar zal het vijfentwintig jaar geleden zijn dat de rockband Live zijn debuut ‘Mental Jewelry’ uitbracht en dat wordt gevierd met een tournee en nieuwe muziek. Meer nog: zanger Ed Kowalczyk zal terug aan boord komen en zo zal het voor het eerst in zeven jaar zijn dat de band in de originele line-up zal aantreden.

In juli 2009 bracht Kowalczyk een soloplaat uit, maar het is vooral sinds 2014 dat hij en de rest van Live in onmin leefden. De band had volledig stilgelegen tussen 2011 en 2014, maar in dat jaar vonden de overige Live-leden dat ze lang genoeg gewacht hadden op hun frontman en haalden ze er Chris Shinn (United Theory) bij om te zingen op ‘The Turn’. Dat resulteerde in een rechtzaak, want Kowalczyk vond dat de naam Live aan hem toebehoorde.  

Nu lijken de plooien weer volledig gladgestreken. Kowalczyk sprak zijn waardering uit over wat de band de laatste tijd deed en hij liet gisteren weten dat hij en de rest van de band momenteel bezig zijn met schrijven en opnemen. Hij bevestigde dat er op zijn minst een reünie komt voor 2017 en hij liet zelfs uitschijnen dat er in 2018 een nieuw album zou kunnen aankomen: "We have mutually decided not to rush the next project: 

"We didn't want the pressure of completing an entire album hanging over us before we got out and played some shows. I think the idea at the moment is to just go with flow, get onstage together and see where all of this new energy takes us creatively. We might release something new in the form of a shorter release in 2017, in anticipation of larger project in 2018 ... stay tuned."

13 december 2016
Marc Alenus