Lintfabriek Archief is nog steeds op zoek

Oud-Lintfabriekers op zoek naar archiefmateriaal voor boek over legendarisch jeugdhuis uit Kontich

Tussen 1982 en 2007 stond er op de wegenkaarten van de Europese tourbuschauffeurs een grote rode cirkel getekend rond Kontich, een dorp tussen Antwerpen en Mechelen. Bijna vijfentwintig jaar lang ontsteeg Lintfabriek zijn officiële status als jeugdhuis, en ontpopte het zich tot een internationale hotspot voor liefhebbers van heavy gitaren en broze indierock.

Lintfabriek is misschien wel dé cultclub van België. De plek waar bands als Green Day, Pavement, Mastodon, Songs:Ohia, Girls against boys, The Offspring, High On Fire, Low, The Mars Volta, Will Oldham, Motorpsycho en zo vele anderen op het kleine podium stonden. Dertien jaar geleden moest deze intussen meer dan legendarische plek helaas noodgedwongen de deuren sluiten.

Enkele ex-Lintfabriekers hebben zich nu verenigd onder de naam Lintfabriek Archief en gaan de rijke muzikale geschiedenis van Lintfabriek weer tot leven te wekken met een boek, een online-archief en een expo. Hiervoor zijn ze op zoek naar alle

foto's, filmpjes, verhalen, anekdotes, reviews, posters, flyers, artikels en andere documenten die kunnen helpen om het Lintfabriek-verhaal zo goed mogelijk te reconstrueren.

Alles mag opgestuurd worden naar lintfabriek@lintfabriek.com of kan gepost worden op de Facebookpagina van Lintfabriek Archief. Vergeet zeker niet om de naam van bands, data, bron, enz. te vermelden.

23 juni 2020
Marc Alenus