Line-up veertigste Reggae Geel compleet

Bij Reggae Geel hebben ze hun huiswerk af. De organisatie laat vandaag de volledige affiche voor de jubileumeditie op ons los.

 

Vrijdag mag Chezidek de eerste festivalgangers voor de Mainstage verwelkomen met zijn rootsreggae. Diezelfde dag staan met Yellowman en Barrington Levy, twee dancehallsterren uit de jaren tachtig, op het podium. Zij vergezellen Shabba Ranks, die al eerder zijn komst naar Geel bevestigde. Ook Havana Meets Kingston en Romain Virgo staan op de eerste festivaldag op de Mainstage.

 

Op zaterdag vervolledigen Horace Andy en Johnny Clarke daar de line-up naast andere iconen als Anthony B, Sly & Robbie en Cocoa Tea. Jong geweld krijgen we dan weer onder meer van Protoje, Etana en Stonebwoy.

 

In de 18" Corner is er op vrijdag een ultralange dubsession van Jah Tubby' s World System en op zaterdag kunnen de dubheads losgaan op de platenselectie van het Franse Black Board Jungle. Lee Scratch Perry en Mad Professor en Jah Shaka sluiten op zaterdag de nacht af in dit welgekende dub-bos.

 

Liefhebbers van ska komen aan hun trekken in Skaville. David Katz en Ras Digby nemen je op vrijdag terug naar het Londen uit de jaren zestig en zeventig. Op zaterdag zorgen Pat Kelly & the magic touch ervoor dat de zolen van je Dr. Martens er helemaal af slijten. De laatste noten in deze feesttent komen van Wassie One.

 

Om Belgen aan het werk te zien, moet je de kleinere podia opzoeken. Collieman treedt op in de Yard, waar journalist Jah Shakespear komt vertellen over veertig jaar Reggae Geel. Team Damp, Uphill Sound en Beatstreet Sound verdedigen onze driekleur in de Bounce Dancehall. Daar neemt Slongs trouwens de rol van host op zich.

 

Reggae Geel vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus. Tickets voor het festival zijn te koop via www.reggaegeel.com, waar je ook de volledige line-up terugvindt.

16 juni 2018
Wouter Verheecke