Line-up Dour dertigste Dour festival helemaal rond

Al 29 jaar lang doen de organisatoren van het Dour festival een uiterst gevarieerd programma samen te stellen, dat zowel de fans van rock, van elektronische muziek, reggae of zelf hip-hop samenbrengt. Ook voor de dertigste editie is dat gelukt en worden er maar liefst 242 000 muziekliefhebbers uit heel Europa verwacht voor 5 dagen van liefde en alternatieve muziek. Dour staat voor zowel grote namen, als voor kleine te ontdekken acts. Dit jaar toppen onder meer The Chemical Brothers, Beth Ditto, Mogwai, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Slowdive en Paul Kalkbrenner de affiche.

Vandaag werden de laatste namen aan de line-up toegevoegd.

Beginnend met het duo Soldout, dat nog maar net aankondigde om een punt te zetten achter het project en af te ronden met enkele mooie concerten. Ook keert de rapper Veence Hanao terug naar de rap game vergezeld door Le Motel. Ook DC Salas die samen met zijn live band het podium deelt, YellowStraps, Tsar B en Atome komen langs net als Mugwump, Theo Clark en Choolers Division.

Woensdag 11 juli werd er ook een carte blanche uitgedeeld aan het label DeeWee, van de broers Dewaele (Soulwax, 2manydjs). Ze bieden onderdak  aan volgende projecten: Charlotte Adigery, Asa Moto, Klanken en Future Sound of Antwerp maar ook aan de Brazilianen Phillipi & Rodrigo en Bolis Pupul.

Vanuit de andere uithoeken van de wereld ontvangt het festival onder meer de Amerikaanse Kim Ann Foxman en de melancholische maar zonnige muziek van haar landgenoot Porches. Net als de aangrijpende house van de Zuid-Afrikaan DJ Lag, de Syriër en toetsenist van Omar Souleyman Rizan Said, de cha3bi-elektro van de Egyptenaren van Cairo Liberation Front, de Franse pop van Malik Djoudi en de jonge getalenteerde Engelse Swindle.
 
Zoals ieder jaar opnieuw is er een zeer breed aanbod in de Dub Corner, traditiegetrouw vind je er 4 dagen Reggaebus Sound System terug. Daarnaast spelen ook Jah Shaka, Maasai Warrior, Weeding Dub, Sista Habesha feat. Arkaingelle, Lion's Den, Dubkasm, Alpha Steppa feat. Nai-Jah, Unification Soundsystem, Black Bird Sound System, Black Magic Plastic en Legal Shot Sound System feat. Mr. Williamz ten dans.

Dax J, afkomstig uit Londen tenslotte vervolledigt de affiche.

In totaal staan er 224 groepen en artiesten op de podia van Dour Festival deze zomer.
De dertigste edtie van het Dour festival vindt van 11 tot en met 15 juli plaats in in het Waalse, gelijknamige dorpje.

Tickets en info vind je op de website.


28 maart 2018
Kevin Vergauwen