Lijfstroom brengt Oostendse muziekscene in kaart

Cultuurcentrum De Grote Post, Klein Verhaal, KAAP, Jeugdhuid OHK, Theater Aan Zee en Muziekclub De Zwerver slaan de handen - helemaal volgens de actuele richtlijnen - in elkaar

Vanaf vanavond 20u presenteren zij u de nieuwe boreling Lijfstroom, een medium waar het neusje van de Oostendse muziekzalm een platform krijgt om het beste van zichzelf te geven. Zestien acts verschijnen op het toneel, elke week weliswaar gescheiden en op een andere locatie. Dat hoeft voor u, de altijd keurig in de pas lopende burger, helemaal geen probleem te zijn. Het hele gebeuren kan u namelijk veilig en gratis meevolgen op het Youtube-kanaal van Lijfstroom of via de Facebookpagina.

Het spreekt voor zich dat het opnieuw drummen was voor al het talent uit Oostende en omstreken om een plaatsje te bemachtigen voor dit unieke gegeven. De organisatie wist dan ook na veel wikken en wegen de volgende line-up vast te leggen:

16 juli (O.666) Lethal Injury (thrash) Peenoise (noisepop) Aster (singersong)

23 juli (De Grote Post) Lepopski (Indiepop) Deathstar Macgyver (slackerpop) Vanessa (Freakfunk)

30 juli (KAAP) Frankie (tropicalnoise) Skumic (rapmeetsbass) Partners (avant-garde)

6 augustus (Kunstencampus) Kids With Buns (indiefolk) Pega (postpunk) Seagulls (regg'n'roll)

13 augustus (O.666) Yagoon  (Globalsound) Vagina's What else?! (Anarchopop) Bas Bulteel (jazzjams) Brlrs (zandpunk)

De Oostendse trots Nosedrip zal elke opvoering achteraf versieren met de nodige toeters en bellen, afkomstig uit het eigen Stroom Label. De artiesten zullen op de rooster gelegd worden door de scherpe geesten van Club Jaecques.

16 juli 2020
Patrick Van Gestel