Les Nuits veranderen van uitzicht

De opener van het festivalseizoen verandert ook danig van uitzicht.

Les Nuits veranderen van uitzicht

Vanaf de editie van 2025 wordt Les Nuits Botanique een "one ticket festival". Dat ticket geeft per festivaldag toegang tot de buiten- en binnenpodia, maar ook tot alle gebruikelijke voorzieningen van een festival: chillruimtes, green spaces, catering, merchandise. Kortom, een festival! Maar een festival zoals alle andere? Dat niet natuurlijk, want het feest duurt van 15 tot 25 mei 2025, (met twee rustdagen op 19 en 20 mei).

Museum en Orangerie herbergen de twee binnenpodia, terwijl de nieuwe 'Fountain Stage' (openlucht podium) in de tuin komt te staan. Op het terras tussen het hoofdgebouw en de tuin wordt een grote chill- & relaxruimte en catering area ingericht. Naast muziek maken ook plastische kunsten met sculpturen, projecties, fresco's, etc integraal deel uit van het programma.

Maar wij focussen natuurlijk op de muziek en de eerste headliner is meteen een klepper The Jesus Lizard zal op 18 mei hun enige show in Belgiƫ van 2025 spelen. Ook Soccer Mommy, Kara Delik, W!zard en The Ex zakken af naar de Botanique op 18 mei volgend jaar. WIe hen zal vervoegen en welke artiesten op de andere dagen komen, kom je later te weten.

Alle info hier.

27 september 2024
Marc Alenus