Legt Bertrand Cantat (Noir Désir) er het muzikale bijltje bij neer?

Tijdens zijn soloconcert op vrijdag 8 juni deed Bertrand Cantat, ook nog frontman van Noir Désir, een opmerkelijke uitspraak: Hij gaf namelijk aan dat het concert in de Ancienne Belgique zijn allerlaatste optreden zou zijn.

"Merci, ça fait plaisir, surtout pour la dernière date de la tournée et la dernière date tout court", waren zijn woorden tussen twee songs door. Pascale Humbert, bassist van dienst, bevestigde het alvast aan La Dernière Huere : "C’est notre dernière, probablement la toute dernière. Et nous sommes très heureux que ce soit à Bruxelles".

Aan de basis hiervan ligt de polemiek omtrent de terugkeer van Cantat met zijn soloplaat ’Amor Fati’. Feministische organisatie en fans van Marie Traintignant hadden namelijk gevraagd aan zalen en festivals om Cantats comeback te boycotten. Bertrant Cantat werd namelijk veroordeeld voor het doden van zijn toenmalige vriendin,de actrice Marie Trintignant, in 2003. Nu twee festivals daarop al zijn ingegaan, besloot hij om geen enkel festival meer te doen deze zomer. En dat zou nu dus mogelijk worden uitgebreid naar de zalen ook.

11 juni 2018
Patrick Van Gestel