Leffingeleuren slaagt ruimschoots voor tweede zit

Aan het eind van dit verhaal is er toch een plus.

Dit najaar pakt Leffingeleuren weer uit met een crème van een affiche, maar onopgemerkt schoven er donkere wolken boven het festival. Drie bands moesten forfait geven. And You Will Know Us By The Trail Of Dead gooide zijn volledige Europese tournee van hun pad. Naar verluidt zou het nieuwe album niet klaar zijn.

Crack Cloud scheurt het laatste stuk van zijn Europese tournee. Zij lieten weten aan nieuwe muziek te willen werken. Dat laatste heeft dan weer gevolgen voor dochterband N0v31 die ook niet komt.

Een deel van het huiswerk overdoen dan maar en kijk: de drie afhakers worden vervangen door vier nieuwe namen. Hadden we niet gezegd dat er toch een plus zou zijn? En dan hebben we de namen nog niet genoemd van de vervangers. The Blinders uit Manchester brachten vorig jaar het stomende ‘Columbia’ uit vol rauwe, intuïtieve, politieke protopunk songs met psychedelische poëtische teksten. Luister naar L’Etat Cest Moi et comprend.

Het Londense Trash Kit brengt een nog verrassender melting pot met ingrediënten uit de postpunk, no wave en Afrikaanse keuken. En dan zijn er nog twee bands gevonden in eigen bodem: het Gentse Pink Room waarbij de klei nog aan de rock-‘n-roll plakt (samen met een paar koeienvlaaien) en Jacobin, de winnaar van de TAZ Jong Muziekwedstrijd.

Leffingeleuren vindt plaats op 13, 14 en 15 september.

14 augustus 2019
Marc Alenus