Leffingeleuren is er klaar voor

Met de komst van Alain Johannes (met full band), Rendez Vous, Henge, ECHT!, Scalping en nog twaalf jonge Belgische artiesten is de affiche zo goed als rond.

Alain Johannes, bekend van QOTSA, PJ Harvey en Them Crooked Vultures brengt een carrière-overzicht met een full live band. Henge zorgde dit voorjaar voor één van de spectaculairste concerten van de jongste jaren in het café. Rendez Vous is een behoorlijk sensationele postpunkband uit Parijs. Het Brusselse ECHT! weet altijd te overtuigen. Scalping uit Bristol speelt met de erfenis van de grootheden uit die stad (Massive Attack, Portishead) maar maakt er iets eigens van en ze klinken een stuk harder.

Zes jonge Belgische acts komen nieuw werk voorstellen: Kosmo Sound met tweede plaat ‘Fruit Of The Void’, Antwerpse noiserockers Fake Indians met hun tweede plaat ‘Inforock’, Echo Beatty  met ‘Vision Glitch’ voorstellen, Sergeant, Brorlab met hun tweede plaat ‘Workin’ Out In Heaven’ en  Mojo And The Kitchen Brothers met hun debuut-ep ‘Mojo’s Heavy Cream’.

Drie toevoegingen ook voor de Busker Stage: Gameboyz II, The Nealions en Lepopski. En tenslotte de drie dj’s voor de afterparties in de zaal, met op vrijdag Teddy Picker, zaterdag Aroh en op zondag de ultieme LL-residents Cookies en Tyler. Enkel de namen voor Duyster.live en het gratis gedeelte heb je nog tegoed.

Eerder aangekondigde namen voor de ontdekkingstocht zijn oa. Tramhaus, Bar Italia, Pigs (x7), DIRK., King Hannah, The Hickey Underworld, Bolis Pupul, Peuk, Taqbir, Johannes Is Zijn Naam en Tamikrest.

Tickets zijn al te koop. Alle info op www.leffingeleurenfestival.be. De traditionele afsluiter van het festivalseizoen vindt plaats op 15, 16 en 17 september 2023.

 

28 juli 2023
Marc Alenus