Lee Ranaldo naar DE Studio voor Beat Night

Op zaterdag 2 december presenteren DE Studio, VONK & Zonen en Arenberg BEAT NIGHT in DE Studio.

Op zaterdag 2 december presenteren DE Studio, VONK & Zonen en Arenberg BEAT NIGHT in DE Studio.

Zestig jaar na het verschijnen van ‘On the road’ brengt BEAT NIGHT hulde aan de beat generation. Een indrukwekkende line-up van (inter)nationale muzikanten, schrijvers en performers brengt de geest van Burroughs, Ginsberg en Kerouac tot leven in een avond die spat van energieke improvisatie en experimentele gelegenheidscombo’s.

Headliner Lee Ranaldo (Sonic Youth) komt speciaal over uit New York om BEAT NIGHT te openen. In een speciale set “Noise recitation: against Refusing” bouwt hij  een sferisch noise universum met stem, gitaar en verbluffende visuals. Recente gedichten op basis van woorden en ideeën die hij hackte van het internet in de mix met persoonlijke teksten. Geniaal gitaarspel op letterlijke ongeziene hoogte: nu Ranaldo losgaat op een gitaar die in de lucht bengelt, krijgt luchtgitaar wel een hele nieuwe betekenis.
 
De weergaloze aftrap van Ranaldo is kick-off voor een onafgebroken trip van unieke muzikale, literaire en visuele kruisbestuivingen. Mauro Pawlowski, Nicolas Rombouts, Sam Vloemans en Teun Verbruggen staan voor het eerst samen op scène in een All Star (Beat) Band. BEAT nik CHICK (o.a. Michaël Brijs en Ine Bettens) haalt vrouwelijke beat poets uit de vergeetput van de geschiedenis. Stand-up comedian Nigel Williams brengt comedy-noir op soundscapes van hiphopper Scale. Marcel Vanthilt verklaart de oorlog aan Vlaamse beat auteur Max Kazan. De jazz-noir van Bearguts Trio wordt nog donkerder met de bariton van Jeroen Olyslaegers, de Sater van de Letteren.

De volledige line up en tickets via www.destudio.com

 

7 november 2017
Marc Alenus