Laura Veirs wordt (co-)producer

Op 8 juli maakt ze haar debuut… als producer.

Hoewel het technisch gezien de twaalfde studioplaat is van Laura Veirs, voelt het in veel opzichten ook als een debuut: ‘Found Light’ is haar allereerste plaat met coproductie-credits (naast Shahzad Ismaily). En Veirs omarmt die vrijheid en artistieke onafhankelijkheid.

Leadsingle Winter Windows zit boordevol energieke, fuzzy-out gitaren en stuwende percussie en is zo een voorbeeld van deze feministische bevrijding. In de speelse video danst Veirs op het ritme van haar eigen drum in haar kelder - een perfecte weerspiegeling van de louterende ervaring die ze vond in het album.

"Ik vind het geweldig hoe deze video gevoelens van vrijheid, kracht en gekheid vastlegt, ondanks dat de teksten in dit nummer op sommige plaatsen behoorlijk zwaar zijn", legt Veirs uit. "Ik hoop dat deze video het vertrouwen en het gevoel van levendigheid uitstraalt dat ik nu voel als een solo-vrouw in de wereld na een zware twee en een half jaar van mijn scheiding en de pandemie."

En ze vervolgt: “Het nummer gaat heel erg over de kracht van moeders en de kracht die vrouwen hebben om samen vorm te geven aan hun eigen leven en dat van kinderen. Het gaat erom dat we de touwtjes in handen nemen en ons innerlijke licht en onze kracht delen. Ik geloof dat deze stralen van kracht naar buiten weerkaatsen en liefde koesteren die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het was leuk om tegen het einde mijn zang op het hoge refrein uit te rekken. Dit nummer raakt aan mijn punkroots, maar voelt op dit moment zelfverzekerd en actueel in mijn leven."

22 april 2022
Marc Alenus