Laundry Day maakt de balans op

"We zitten in een transitiejaar maar hebben het gevoel dat we  mooi op schema zitten voor de herpositionering van het festival " zegt medeorganisator Wim Van der Borght. "Het is een bekend festival dat de afgelopen twintig jaar zijn plaats verdiend heeft in het evenementenlandschap, maar waaraan tegelijkertijd de laatste twee jaar door ons zwaar gesleuteld is, ter modernisering en conceptuele invulling.  Het mooie nazomerweer zorgde nog  voor een extra ticketverkoop."

Bij Laudry Day wordt de balans opgemaakt van de eenentwintigste editie van het dancefestival. 22.500 feestvierders verzamelden op de Antwerpse Linkeroever om het einde van het zomerfestivalseizoen 2018 in de geschiedenisboeken te schrijven.

Laundry Day heeft maar weinig introductie nodig. Het festival ontstond in 1998 in de Kammenstraat, een smal straatje in de Antwerpse binnenstad. Toen kwamen er maar een paar honderd mensen op af. Het evenement lokte elk jaar meer bezoekers en belandde na een paar omzwervingen op domein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever.

Opvallend dit jaar was wederom de 360° rondomrond-opstelling van de podia, waardoor het festivalterrein op een groot ruimteschip leek.

Een spat koffie hier en daar uitgezonderd, verliep Laundry Day – zoals u dat van een festival met die naam verwacht – nagenoeg vlekkeloos. Zowel tijdens als na het evenement kon de politie weinig of geen onregelmatigheden vaststellen.

 

2 september 2018
Kevin Vergauwen